LEED Rating System: LEED for Commercial Interiors

LEED Rating Version: 4.0

Certification Level: Certified

Date Completed: December 2017

The Science Center—Cabot Library project was comprised of renovating the entry, common area, library, café, arcade, and courtyard in Harvard University’s Science Center. These facilities represent 39,340 square feet of gross floor area combined. The primary goal of the Science Center—Cabot Library renovation was to modernize, enhance and enliven the entire first floor of the Science Center, connecting it to the courtyard and the Science Center Plaza. At the entry level, upgrades included all parts of the foyer (entry, entry ramp, and western entry ramp seating area), café (kitchen, server, and seating), main library areas, and courtyard. The lower level scope included media-heavy spaces, group study rooms, access services, a circulation desk, areas connected with HUIT, and emergency egress. The renovation included all new mechanical, lighting, power, and plumbing upgrades.

The Science Center—Cabot Library project was the second LEED v4 certification for commerical interiors on campus and in all of Massachusetts, Extavour Laboratory was the first. 

Download the case study